Επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη - Κορρές, Γεώργιος Μ.; Κόκκινου, Αικατερίνη (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Βασικός στόχος του βιβλίου της Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης είναι η εισαγωγή στα βασικά θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, τους τρόπους και τις σχετικές επιχειρηματικές δράσεις. Πιο συγκεκριμένα, στο Βιβλίο αυτό θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την έννοια, τα βασικά στοιχεία της επιχειρηματικότητας και τις κυριότερες δραστηριότητες της επιχείρησης, να αναπτύξουμε τα διάφορα είδη-μορφές της επιχείρησης, καθώς επίσης και την σύγχρονη βιβλιογραφική επισκόπηση σχετικά με την θεωρία της επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης. Περαιτέρω, θα αναλύσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις διαδικασίες και τεχνικές οργάνωσης, λειτουργίας και διαχείρισης μιας επιχείρησης (management), καθώς επίσης την εκπόνηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου και μελέτης βιωσιμότητας. Τέλος, θα εξετάσουμε, τους βασικούς άξονες που διαμορφώνουν την πορεία και την ανάπτυξη της επιχείρησης, τα αποτελέσματα και τις κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις της επιχειρηματικότητας, με ιδιαίτερη αναφορά και σχετικές μελέτες περιπτώσεων και βέλτιστων πρακτικών στην ΕΕ και στην Ελλάδα. Τα προσδοκώμενα αποτελέσματα του βιβλίου αφορούν:• Τα βασικά σημεία, χαρακτηριστικά και στόχους για την ανάπτυξη της επιχείρησης • Το πλαίσιο δράσης της επιχειρηματικότητας• Τις βασικές μορφές των επιχειρήσεων • Τα σημαντικότερα θέματα για την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης • Την θεωρία και σημασία της επιχειρηματικότητας • Την σημασία των επιχειρήσεων • Το πλαίσιο δράσης και την σημασία της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων
Keywords: Entrepreneurship; Industrial management; ΜΜΕ; Κοινωνικο-οικονομικά αποτελέσματα; Επιχειρηματίας; Μελέτες βιωσιμότητας; Επιχειρηματικό σχέδιο; Ανάπτυξη; Μεγέθυνση; Επιχειρηματικότητα; Οικονομικές επιστήμες -- Άλλα ειδικά θέματα; Οικονομικές επιστήμες -- Διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά των επιχειρήσεων, μάρκετινγκ, λογιστική; Οικονομικές επιστήμες -- Βιομηχανική οργάνωση; Οικονομικές επιστήμες -- Γενική οικονομική και διδακτική