Θεμελίωση επιστήμης υπολογιστών Θεωρία και εφαρμογές - Ζάχος, Ευστάθιος; Σούλιου, Θεοδώρα; Παγουρτζής, Αριστείδης; Ζησιμόπουλος, Βασίλειος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το βιβλίο αποσκοπεί στο να καλύψει την ύλη ενός (ή περισσοτέρων) μαθήματος εισαγωγής στην επιστήμη των υπολογιστών, δεύτερου ή τρίτου έτους σπουδών. Αποτελείται από δύο μέρη:-Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει μια εκτενή εισαγωγή στα πιο σημαντικά θέματα της Θεωρητικής Επιστήμης των Υπολογιστών, όπως αλγόριθμους, υπολογισιμότητα, πολυπλοκότητα, μοντέλα υπολογισμού, θεωρία γραφημάτων, παράλληλους και κατανεμημένους υπολογισμούς. - Το δεύτερο μέρος αποτελείται από επί μέρους ενότητες που εστιάζουν σε θέματα Εφαρμοσμένης Επιστήμης των Υπολογιστών, όπως βάσεις δεδομένων, γραφική με υπολογιστές, κρυπτογραφία και ασφάλεια, υπολογιστική βιολογία, αλγοριθμική θεωρία παιγνίων, αναπαράσταση και χειρισμό γνώσης, διαδικτυακές τεχνολογίες. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αυστηρή μαθηματική θεμελίωση των εννοιών και των τεχνικών που παρουσιάζονται.
Keywords: Computer science; Λογική στην πληροφορική; Λογική; Λογική και κυκλώματα; Αναπαράσταση γνώσης και συλλογιστική; Κατανεμημένοι αλγόριθμοι; Παράλληλοι αλγόριθμοι; Γραμματικές; Τυπικές γλώσσες; Θεωρία γράφων; Αυτόματα; Δομές δεδομένων; Υπολογιστική πολυπλοκότητα; Υπολογισιμότητα; Αλγόριθμοι συμβολοσειρών; Αλγόριθμοι γραφημάτων; Αλγοριθμική σκέψη; Αλγόριθμοι ταξινόμησης; Αλγόριθμοι αναζήτησης; Αλγόριθμοι; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Ευφυή συστήματα -- Βασική αναπαράσταση γνώσης και συλλογιστική; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Διαχείριση πληροφορίας -- Εξόρυξη δεδομένων; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Διαχείριση πληροφορίας -- Συστήματα βάσεων δεδομένων; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Διασφάλιση της ασφάλειας των πληροφοριών -- Κρυπτογραφία; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Αρχιτεκτονική και οργάνωση -- Ψηφιακή λογική και ψηφιακά συστήματα; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Αλγόριθμοι και πολυπλοκότητα -- Βασικές δομές δεδομένων και αλγόριθμοι; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Αρχές ανάπτυξης λογισμικού; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Γλώσσες προγραμματισμού; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Γραφικά και οπτικοποίηση; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Διακριτές δομές; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Υπολογιστική επιστήμη; Μαθηματικά -- Αριθμητική ανάλυση -- Αριθμητική προσέγγιση και υπολογιστική γεωμετρία