Διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων - Λαλούμης, Δημήτριος; Κατσώνη, Βασιλική (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το σύγγραμμα αυτό περιγράφει συνοπτικά την παγκόσμια τουριστική κατάσταση και επεκτείνεται στα πραγματικά επίπεδα λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων στη χώρα μας.Το σύγγραμμα διαιρείται σε τέσσερις ενότητες. Η πρώτη ενότητα μελετά το φαινόμενο του τουρισμού και αποκαλύπτει τους κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες που τον διέπουν. Στη δεύτερη ενότητα παρουσιάζονται οι κυριότερες θεωρητικές θέσεις σχετικά με την οργάνωση και διοίκηση, ενώ δίνεται έμφαση στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις.Στη τρίτη ενότητα αναλύεται διεξοδικά το αντικείμενο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν τη βάση της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Στη τέταρτη ενότητα μελετώνται άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, όπως τα τουριστικά γραφεία, οι μεταφορικές επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις εστίασης τουριστών.
1. Το φαινόμενο του τουρισμού 2. Κοινωνιολογική και οικονομική θεώρηση του τουριστικού φαινομένου 3. Θεωρητική προσέγγιση της οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων 4. Οι τουριστικές επιχειρήσεις 5. Οικονομική οργάνωση των τουριστικών επιχειρήσεων 6. Το marketing στις τουριστικές επιχειρήσεις 7. Ο κλάδος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων 8. Διοίκηση ξενοδοχειακών λειτουργιών 9. Τουριστικά πρακτορεία 10. Τουριστικές Μεταφορές 11. Επισιτιστικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις εστίασης
Keywords: Hospitality industry -- Management; Τουριστικές μεταφορές; Τουριστικό γραφείο; Ξενοδοχείο; Τουριστική επιχείρηση; Διοίκηση; Τουρισμός; Οικονομικές επιστήμες -- ιοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά των επιχειρήσεων, μάρκετινγκ, λογιστική