Δασική Βιομετρία - Κιτικίδου, Κυριακή; Καραμανώλης, Δημήτριος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Πρόκειται για ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ του εξής βιβλίου:Τίτλος: Forest MensurationΣυγγραφείς: Anthonie van Laar, Alparslan AkçaISBN: 978-1-4020-5990-2 (Print) 978-1-4020-5991-9 (Online)Εκδότης & Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: Springer Netherlandshttp://link.springer.com/book/10.1007%2F978-1-4020-5991-9Η Δασική Βιομετρία αποτελεί έναν από τους πιο ουσιώδεις πανεπιστημιακούς κλάδους, ανάμεσα στις δασικές και άλλες σχετικές επιστήμες. Ασχολείται με την καταμέτρηση των δέντρων και των δασοσυστάδων και με την ανάλυση των επακόλουθων πληροφοριών.Αυτό το βιβλίο έχει γραφτεί για σπουδαστές και φοιτητές δασολογίας και για δασολόγους της πράξης. Λόγω της αξιοσημείωτης επίδρασης της στατιστικής στις μεθόδους και τεχνικές καταμέτρησης των δασών, και λόγω του καίριου ρόλου των τεχνικών δειγματοληψίας, επανεξετάζει και αξιολογεί βασικές στατιστικές έννοιες. Την ίδια στιγμή, θεωρήθηκε επιτακτική ανάγκη η εξέταση της χωρικής δομής και ποικιλότητας και η πρόσθεση ενός κεφαλαίου σχετικά με τη συμβατική και ψηφιακή τηλεπισκόπηση. Πολυάριθμα πρακτικά παραδείγματα συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την έκδοση, τα οποία θεωρούνται ιδιαίτερα χρήσιμα για τους σπουδαστές και φοιτητές. Επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένα θέματα έχουν προστεθεί προς όφελος των εξειδικευμένων αναγνωστών.
1. Δασική βιομετρία: Εισαγωγή 2. Στατιστικές προϋποθέσεις 3. Όργανα 4. Μετρήσεις μεμονωμένων δέντρων 5. Μέτρηση δασοσυστάδων 6. Πίνακες κωνικότητας και μοντέλα 7. Μαζοπίνακες δέντρων και μοντέλα 8. Βιομάζα δέντρου και δασοσυστάδας 9. Αύξηση και παραγωγή 10. Δειγματοληψία για δασικές απογραφές 11. Τηλεπισκόπηση στη δασική μέτρηση
Keywords: Forests and forestry -- Measurement; Δασικές απογραφές; Δασικές καταμετρήσεις; Δασοπονία; Στατιστική; Βιομαθηματικά; Βιοστατιστική; Βιομετρική; Βιομετρία; Γεωπονικές επιστήμες -- Δασική επιστήμη και δασικά προϊόντα -- Δασοπονία; Επιστήμες της ζωής -- Βιομαθηματικά -- Βιοστατιστική; Επιστήμες της ζωής -- Βιομαθηματικά; Μαθηματικά -- Στατιστική; Επιστήμες της ζωής -- Βιομαθηματικά -- Βιομετρική