Θεωρία της ειδικής σχετικότητος Παραδόσεις - ασκήσεις - Χριστοδουλάκης, Θεοδόσιος; Κορφιάτης, Ευάγγελος; Αποστολάτος, Θεοχάρης (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το βιβλίο αφορά το μάθημα "Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας" το οποίο διδάσκω από το 1990 εις το τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδισατριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα αποτελέσει αναβάθμιση των Σημειώσεων που διανέμονται εις τους φοιτητές από το 2001. Η ύλη περιλαμβάνει: Στοιχεία της θεωρίας πινάκων, την χρήση αυτών εις την περιγραφή των ομάδων Γαλιλαίου και Lorentz αι ανάλυση αυτών σε υπο-ομάδες Περιγραφή καμπύλης σε παραμετρική μορφή και επαναπαραμετροποίηση αυτής. Συναρτησοειδές του Dirac, κατανομή πυκνότητας. Μετασχηματισμοί Γαλιλαίου, Lorentz, Προωθήσεις. Σχετικιστικά μεγέθη, τανυστικός λογισμός, τετραταχύτητα, τετραεπιτάχυνση, Σχετικιστική δυναμική. Ηλεκτρομαγνητικη Θεωρία του Maxwell, ηλεκτρομαγνητικός τανυστής ενέργειας-ορμής, Lorentz-συναλλοίωτη μορφή των εξισώσεων Maxwell. Εφαρμογές σε σχετικιστικά φαινόμενα. Λυμένες ΑσκήσειςΓ2 Ανάλυση του βιβλίου ανά κεφάλαιο
Keywords: Relativity (Physics); Μετασχηματισμοί Λόρεντζ; Σχετικότητα; Φυσική -- Ηλεκτρομαγνητισμός, οπτική, ακουστική, μεταφορά θερμότητας, κλασική μηχανική, ρευστοδυναμική -- Ηλεκτρομαγνητισμός; Φυσική -- Ηλεκτρομαγνητισμός, οπτική, ακουστική, μεταφορά θερμότητας, κλασική μηχανική, ρευστοδυναμική -- Μηχανική