Ειδική γεωργία II Εαρινά σιτηρά-Βιομηχανικά-Ελαιούχα φυτά και εαρινά ζιζάνια - Παπαστυλιανού Παπασωτηρίου, Παναγιώτα Θηρεσία; Τραυλός, Ηλίας; Παπαθεοχάρη, Αικατερίνη - Γιολάντα; Μπιλάλης, Δημήτριος; Χάχαλης, Δημοσθένης (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Ο εργαστηριακός οδηγός απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που διδάσκονται θέματα φυτών μεγάλης καλλιέργειας καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να αποκτήσει σχετική εμπειρία στην αναγνώριση με τη βοήθεια των βοτανικών χαρακτηριστικών κάθε φυτού που αναφέρεται στον οδηγό. Η ανάλυση των σταδίων αναπτυξης κάθε φυτού συμβάλλει στην αναγνώριση κρίσιμων σταδίων του βιολογικού κύκλου του φυτού και σχετίζεται άμεσα με την οικολογικές απαιτήσεις κάθε είδους και την ορθή καλλιεργητική πρακτική.
1. Αραβόσιτος 2. Ρύζι 3. Σόργο 4. Κεχρί 5. Καπνός 6. Ζαχαρότευτλα 7. Βιομηχανική τομάτα 8. Ηλίανθος 9. Ελαιοκράμβη 10. Σουσάμι 11. Ρετσινολαδιά 12. Πατάτα 13. Λυκίσκος 14. Εαρινά ζιζάνια
Keywords: Field crops; Βοτανική περιγραφή; Φυτά μεγάλης καλλιέργειας; Γεωπονικές επιστήμες -- Επιστήμη των φυτών και φυτική επιστήμη -- Φυτική παραγωγή