Μεθοδολογία έρευνας και εισαγωγή στη Στατιστική Ανάλυση Δεδομένων με το IBM SPSS STATISTICS - Χαλικιάς, Μιλτιάδης; Μανωλέσου, Αλεξάνδρα; Λάλου, Παναγιώτα; Κίτσος, Χρήστος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Σκοπός του βιβλίου είναι να γνωρίσει ο φοιτητής τα είδη έρευνας. Επιλέον δίνεται έμφαση στην ποσοτική έρευνα;γι' αυτό παρέχεται οδηγός χρήσης του στατιστικού προγράμματος IBM SPSS 19.
1. Τα είδη έρευνας 2. Δειγματοληπτικές Έρευνες 3. Εισαγωγική Διαχείριση του IBM SPSS 4. Περιγραφική Στατιστική - Γραφήματα 5. Βασικές έννοιες ελέγχων υποθέσεων και έλεγχοι κανονικότητας 6. Παραμετρικοί και μη παραμετρικοί έλεγχοι υποθέσεων 7. Γραμμική και λογιστική παλινδρόμηση
Keywords: Education -- Research -- Methodology; SPSS (Computer file); Στατιστική ανάλυση δεδομένων; Μεθοδολογία έρευνας; Εκπαίδευση και επιστήμες της αγωγής -- Διδασκαλία και μάθηση (διαδικασίες και μεθοδολογία) -- Γνώση; Οικονομικές Επιστήμες -- Μαθηματικές και ποσοτικές μέθοδοι