Διεθνή λογιστικά πρότυπα - Δημητράς, Αυγουστίνος Ι.; Βρέντζου, Ελένη; Αποστόλου, Απόστολος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το βιβλίο έχει ως στόχο να παρουσιάσει τα χρησιμοποιούμενα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα στη σύγχρονη εξέλιξή τους ως Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς. Το βιβλίο απευθύνεται σε σπουδαστές που έχουν ήδη βασική γνώση της λογιστικής και τονίζει τις διαφορές από τα υπάρχοντα εθνικά λογιστικά πρότυπα (ΕΓΛΣ). Η δομή του βιβλίου επιτρέπει την αναζήτηση με βάση τη λογιστική έννοια στην οποία αναφέρονται τα πρότυπα και όχι με βάση τα ίδια τα πρότυπα, ώστε να μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα και πολύτιμο εργαλείο για τον επαγγελματία λογιστή που είναι συχνά ο αναγνώστης των βιβλίων του είδους. Επίσης, το βιβλίο παραπέμπει στις πρωτότυπες πηγές του υλικού που αναφέρονται σε αυτό (κανονισμοί, οδηγίες, νόμοι κλπ). Τέλος με λυμένα παραδείγματα και ασκήσεις αλλά και ερωτήσεις πολλαπλών απαντήσεων στοχεύει στην εμπέδωση του υλικού από τον αναγνώστη.
1. Εισαγωγή στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα2. Τυποποίηση Οικονομικών Καταστάσεων3. Ισολογισμός4. Κατάσταση Μεταβολών Ιδίων Κεφαλαίων και Κατάσταση Ταμειακών Ροών5. Ενοποίηση Οικονομικών Καταστάσεων6. Ειδικά Θέματα
Keywords: Accounting standards; Διεθνή πρότυπα χρηματοοικονομικής αναφοράς; ΕΓΛΣ; Γενικό λογιστικό σχέδιο; Διεθνή λογιστικά πρότυπα; Οικονομικές επιστήμες -- Διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά των επιχειρήσεων, μάρκετινγκ, λογιστική -- Λογιστική και ελεγκτική