Όψεις της μουσικής ζωής στα ελληνικά αστικά κέντρα το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα - Μπαρμπάκη, Μαρία; Σακαλλιέρος, Γεώργιος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το βιβλίο περιγράφει τη μουσική ζωή στα αστικά κέντρα της Ελλάδας το β΄μισό του 19ου αιώνα. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται τα είδη μουσικής που χρησίμευαν ως διασκέδαση των αστών-τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για τη μουσική-οι χώροι των συναυλιών-το ρεπερτόριο των συναυλιών-τα κύρια μουσικά σύνολα της εποχής-σημαντικοί συνθέτες και ερμηνευτές-κοινωνική διαστρωμάτωση του φιλόμουσου κοινού.
Keywords: Music & art; Μουσική ζωή; Μουσικά σύνολα; Μουσική εκπαίδευση; Ρεπερτόριο συναυλιών; Τέχνες και γράμματα