Εισαγωγή στον στοχαστικό λογισμό - Χελιώτης, Δημήτριος; Λουλάκης, Μιχαήλ (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Τα θέματα που θα πραγματεύται το βιβλίο είναι α) Δεσμευμένη μέση τιμή, martingales (σε διακριτό χρόνο), και εφαρμογές τους.β) Κίνηση Brown.γ) Κατασκευή του ολοκληρώματος Ito. Τύπος του Ito.δ) Στοχαστικές διαφορικές εξισώσεις.ε) Στοιχεία από τα χρηματοοικονομικά μαθηματικά, και εφαρμογή του στοχαστικού λογισμού στην τιμολόγηση παράγωγων προϊόντων. Εξίσωση Black-Scholes.
Keywords: Stochastic analysis; Δεσμευμένη μέση τιμή; Οικονομικά μαθηματικά; Μαρτινγκειλ; Κίνηση Μπράουν; Μαθηματικά -- Θεωρία πιθανοτήτων και στοχαστικές διαδικασίες -- Στοχαστικές διαδικασίες; Μαθηματικά -- Θεωρία πιθανοτήτων και στοχαστικές διαδικασίες -- Στοχαστική ανάλυση