Εισαγωγή στη θεωρία ομάδων - Θεοχάρη-Αποστολίδη, Θεοδώρα; Αντωνιάδης, Ιωάννης (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Στο βιβλίο αυτό αναπτύσσεται η Θεωρία Ομάδων για αναγνώστες που δεν έχουν κάποια σχετική γνώση και απευθύνεται σε φοιτητές Τμημάτων Μαθηματικών , Φυσικής, αλλά και όσους ενδιαδέρονται για το αντικείμενο. Δίνεται η βασική θεωρία των Ομάδων και των ομομορφισμών τους. Αποδεικνύονται τα Θεωρήματα Ισομορφίας Ομάδων. Αναπτύσσεται η θεωρία δράσης ομάδας σε σύνολο και δίνονται πολλές εφαρμογές αυτής της θεωρίας στη Συνδυαστική. Αναπτύσσεται η θεωρία υποομάδων πεπερασμένων ομάδων με τη χρήση της δράσης ομάδων σε σύνολα. Μελετώνται οι αβελιανές ομάδες και αποδεικνύεται η ταξινόμηση των πεπερασμένα παραγόμενων αβελιανών ομάδων. Ακολουθεί η μελέτη των επιλύσιμων ομάδων και μελετώνται ευρύτερα οι κανονικές σειρές ομάδων. Τα θέματα αυτά εφαρμόζονται στις απλές ομάδες, στις ομάδες μεταθέσεων και σε ομάδες τάξης pq, όπου p,q είναι πρώτοι φυσικοί αριθμοί, καθώς και σε ομάδες μικρής τάξης.
Keywords: Algebra; Ομάδες συγκεκριμένης τάξης; Απλές ομάδες; Επιλύσιμες ομάδες; Σειρές ομάδων; Ομάδες μεταθέσεων; Πεπερασμένα παραγόμενες αβελιανές ομάδες; Θεωρήματα ισομορφίας; Ταξινόμηση κυκλικών ομάδων; Μαθηματικά -- Θεωρία ομάδων και γενικεύσεις -- Αβελιανές ομάδες; Μαθηματικά -- Θεωρία ομάδων και γενικεύσεις -- Εξειδικευμένες θεωρήσεις πεπερασμένων ή άπειρων ομάδων; Μαθηματικά -- Θεωρία ομάδων και γενικεύσεις -- Δομή και ταξινόμηση άπειρων ή πεπερασμένων ομάδων; Μαθηματικά -- Θεωρία ομάδων και γενικεύσεις -- Αφηρημένες πεπερασμένες ομάδες; Μαθηματικά -- Θεωρία ομάδων και γενικεύσεις -- Ομάδες μεταθέσεων (μετατάξεων); Μαθηματικά -- Θεωρία ομάδων και γενικεύσεις -- Θεμελίωση θεωρίας ομάδων; Μαθηματικά -- Θεωρία ομάδων και γενικεύσεις