Εγχειρίδιο αναισθησιολογίας & περιεγχειρητικής φροντίδας - Ασκητοπούλου, Ελένη; Παπαϊωάννου Αλεξάνδρα; Νύκταρη, Βασιλεία (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το εγχειρίδιο αυτό απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές που διδάσκονται το μάθημα της Αναισθησιολογίας σε ιατρικες και νοσηλευτικές σχολές, καθώς και σε ειδικευόμενους στις ειδικότητες Αναισθησιολογίας και Χειρουργικής, αλλά και ειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτές Αναισθησιολογίας. Το εγχειρίδιο έχει στόχο την ιεραρχημένη και κωδικοποιημένη κατανόηση των εννοιών και τεχνικών που σχετίζονται με την αναισθησία και την περιεγχειρητική περιοδο. Το βιβλίο περιλαμβάνει 15 κεφάλαια χωρισμένα σε τέσσερα μέρη:-Εισαγωγή στην Αναισθησία και ΑναισθησιολογίαΙ. ΦΑΡΜΑΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ (3 κεφάλαια): - Γενική Αναισθησία: Φάρμακα & Τεχνικές- Διαχείριση του Αεραγωγού- Περιοχική Αναισθησία: Φάρμακα & Τεχνικές ΙΙ ΠΕΡΙΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ (4 κεφάλαια):- Γενικές Αρχές Προαναισθητικής Αξιολόγησης & Προετοιμασίας- Περιεγχειρητική Φροντίδα Καρδιαγγειακού, Αναπνευστικού και Ασθενούς με Ενδοκρινές παθήσειςΙΙΙ. ΑΡΧΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ & ΠΕΡΙΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ (4 κεφάλαια):- Βασικές Προδιαγραφές Χορήγησης Αναισθησίας και/ή Καταστολής- Εξοπλισμός Χορήγησης Αναισθησίας- Περιεγχειρητικό Μοnitoring- Παρακολούθηση στην Αίθουσα Ανάνηψης κατά την Άμεση Μετεγχειρητική ΠερίοδοIV. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (3 κεφάλαια):- Περιεγχειρητική Χορήγηση Υγρών & Αίματος- Επιπλοκές & Θνησιμότητα Αναισθησίας- Εξειδικευμένη Kαρδιο-Πνευμονική Αναζωογόνηση
Βλέπε Β10 παραπάνω
Keywords: Anesthesiology; Anesthesia; Αναισθησιολογία; Πριεγχειρητική φροντίδα; Αναισθησία; Επιστήμες υγείας -- Ιατρική -- Αναισθησιολογία