Ψηφιακά μέσα στις οπτικοακουστικές τέχνες Ένας εισαγωγικός οδηγός - Κολοκυθάς, Κωνσταντίνος; Αραβαντινός, Αθανάσιος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους φοιτητές του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών, της Σχολής Καλλιτεχνικών σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας και είναι ένας εισαγωγικός οδηγός στις τεχνολογίες του ψηφιακού κειμένου, της ψηφιακής φωτογραφικής εικόνας, του ψηφιακού ήχου και βίντεο, συμπεριλαμβανομένης μιας εισαγωγής στη γλώσσα υπερκειμένου HTML. Εστιάζει στις θεμελιώδεις αρχές και έννοιες που απαιτούνται για την κατανόηση της δομής των μέσων με στόχο την εξοικείωση των φοιτητών στη χρήση αντίστοιχων εφαρμογών λογισμικού για την παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου.
1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ2. ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ3. ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ4. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ5. ΗΧΟΣ6. ΗΧΟΣ - ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ7. ΒΙΝΤΕΟ8. ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ9. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ HTML
Keywords: Digital media; Audio-visual materials; Βίντεο; Ήχος; Εικόνα; Κείμενο; Ψηφιακό βίντεο; Ψηφιακός ήχος; Ψηφιακή φωτογραφία; Ψηφιακά μέσα; Τέχνες και γράμματα