Τεχνητή νοημοσύνη Μια εισαγωγική προσέγγιση - Γεωργούλη, Αικατερίνη; Κάτσικας, Σωκράτης (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Η θεματολογία του βιβλίου αφορά σε μια ευρεία παρουσίαση των βασικών θεμάτων που απασχολούν τους μηχανικούς πληροφορικής για την επίλυση προβλημάτων με μεθόδους και συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης.Το περιεχόμενο του εγχειριδίου απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές και επιδιώκεται να είναι μεν συνοπτικό αλλά να περιέχει δε όλες τις απαραίτητες βασικές γνώσεις επί του θέματος.Θέματα που παρουσιάζονται αφορούν στην περιγραφή προβλημάτων, τη χρήση αλγόριθμων αναζήτησης για την επίλυση προβλημάτων, την αναπαράσταση γνώσης, τη δομή και λειτουργία των συστημάτων κανόνων, την τεχνολόγηση συστημάτων βασισμένων στη γνώση και την αναπαράσταση της αβέβαιης και ασαφούς γνώσης μέσα σε αυτά, τα συστήματα μηχανικής μάθησης, τους νοήμονες πράκτορες και την επεξεργασία φυσικής γλώσσας.
1. Επίλυση προβλημάτων2. Αναπαράσταση γνώσης3. Συστήματα κανόνων4. Μηχανική μάθηση5. Έμπειρα συστήματα6. Νοήμονες πράκτορες7. Επεξεργασία και κατανόηση φυσικής γλώσσας
Keywords: Artificial intelligence; Επεξεργασία φυσικής γλώσσας; Νοήμονες πράκτορες; Μηχανική μάθηση; Έμπειρα συστήματα; Αναπαράσταση γνώσης; Αλγόριθμοι αναζήτησης; Επίλυση προβλήματος; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Ευφυή συστήματα