Εκπαιδευτικά περιβάλλοντα διαδικτύου Σχεδίαση, ανάπτυξη και αξιολόγηση - Τσιάτσος, Θρασύβουλος-Κωνσταντίνος.; Δημητριάδης, Σταύρος; Μπούρας, Χρήστος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Οι βασικοί εκπαιδευτικοί στόχοι του συγγράμματος είναι:- η κατανόηση του παιδαγωγικού και τεχνολογικού υποβάθρου των Εκπαιδευτικών Περιβαλλόντων Διαδικτύου,- απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων προγραμματισμού και χρήσης τεχνολογιών για την υλοποίηση Εκπαιδευτικών Περιβαλλόντων Διαδικτύου,- η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων εφαρμογής αξιολόγησης Εκπαιδευτικών Περιβαλλόντων Διαδικτύου.Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων το βιβλίο διακρίνεται σε τρεις ενότητες:Ενότητα Α: Παιδαγωγικό και τεχνολογικό υπόβαθρο των Εκπαιδευτικών Περιβαλλόντων Διαδικτύου. Η συγκεκριμένη ενότητα αποτελείται από τα παρακάτω κεφάλαια:Κεφ. 1: Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική ΤεχνολογίαΚεφ. 2: Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα Διαδικτύου: Χαρακτηριστικά & ΕίδηΚεφ. 3: Χρήση, Σχεδιασμός και Επιλογή Εκπαιδευτικών Περιβαλλόντων ΔιαδικτύουΚεφ. 4: Τεχνολογίες και Πρότυπα για την Υποστήριξη Εκπαιδευτικών Περιβαλλόντων ΔιαδικτύουΕνότητα Β: Υλοποίηση Εκπαιδευτικών Περιβαλλόντων Διαδικτύου. Η συγκεκριμένη ενότητα αποτελείται από τα παρακάτω νέα κεφάλαια:Κεφ. 5: Βασικές Τεχνολογίες για την Υποστήριξη ΕΠΔ Κεφ. 6: Εγκατάσταση και Χρήση LMS MoodleΚεφ. 7: Υλοποίηση Δυναμικού Εκπαιδευτικού ΙστοτόπουΕνότητα Γ: Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Δικτυακών Τόπων. Η συγκεκριμένη ενότητα αποτελείται από το (ομώνυμο) κεφάλαιο 8.
Keywords: Educational technology; Αξιολόγηση εκπαιδευτικού περιεχομένου; Αξιολόγηση ευχρηστίας; Αξιολόγηση εκπαιδευτικού λογισμικού; Βάσεις δεδομένων; Γλώσσα Php; Δυναμικές ιστοσελίδες; MySQL; Php; Apache; Σχεδιοκίνηση; Διάταξη σχεδίασης; Μορφοποίηση ιστοσελίδας; Cascading style sheets; CSS; HTML5; Φόρμες; Διάταξη στοιχείων; HTML; Εκπαιδευτικά πρότυπα; Πρωτόκολλα πραγματικού χρόνου; Πρωτόκολλα επικοινωνίας; Αρχιτεκτονικές συνεργατικών συστημάτων; Εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης; Ιστολόγια; WEB 2.0; UML; Ευφυή διδακτικά συστήματα; Προσαρμοστικά συστήματα υπερμέσων; Εικονικά μαθησιακά περιβάλλοντα; Θεωρίες μάθησης; Εκπαιδευτικά/Μαθησιακά περιβάλλοντα διαδικτύου, εκπαιδευτική τεχνολογία; Εκπαίδευση και επιστήμες της αγωγής -- Εκπαιδευτική τεχνολογία -- Εκπαίδευση υποβοηθούμενη από υπολογιστή; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Μηχανική και τεχνολογία τηλεπικοινωνιών -- Τεχνολογίες παγκόσμιου ιστού; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Αρχές ανάπτυξης λογισμικού