Οικιακή τεχνολογία - Αμπελιώτης, Κωνσταντίνος; Σδράλη, Δέσποινα; Γκούσια, Μαρία; ΓΚΟΥΣΙΑ, MΑΡΙΑ (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το βιβλίο πραγματεύεται το αντικείμενο τη Οικιακής Τεχνολογίας. Η μελέτη της Οικιακής Τεχνολογίας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του σύγχρονου προγράμματος σπουδών της Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας καθώς συνδέεται άμεσα με τη βιωσιμότητα. Η Οικιακή Τεχνολογία εξετάζει τις επιπτώσεις της χρήσης των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας. Στόχοι του βιβλίου είναι: α) η γνωριμία με το ενεργειακό σύστημα της Ελλάδας, β) η αναγνώριση των περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων που προκαλεί η οικιακή τεχνολογία, γ) η μελέτη των αρχών λειτουργίας των οικιακών συσκευών, δ) η παρουσίαση πρακτικών μέτρων πρόληψης της ρύπανσης και εξοικονόμησης ενέργειας μέσω της ορθολογικής χρήσης των οικιακών συσκευών, ε) η μελέτη των κοινωνικών επιπτώσεων που προκύπτουν από την Οικιακή Τεχνολογία.
Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή στην Οικιακή ΤεχνολογίαΚεφάλαιο 2. Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕλλάδαΚεφάλαιο 3. ΜαγείρεμαΚεφάλαιο 4. Το πλύσιμο των ρούχων Κεφάλαιο 5. Πλύσιμο των πιάτωνΚεφάλαιο 6. Οικιακά ψυγεία Κεφάλαιο 7. Παραγωγή ζεστού νερού χρήσης Κεφάλαιο 8. Απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) Κεφάλαιο 9. Οι κοινωνικές επιπτώσεις της Οικιακής ΤεχνολογίαςΚεφάλαιο 10. Το σπίτι του μέλλοντος
Keywords: Household appliances; Οικιακή τεχνολογία; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών