Στοματική χειρουργική - Αντωνιάδης, Κωνσταντίνος; Τηλαβερίδης, Ιωάννης; Κεχαγιάς, Νικόλαος; Βαχτσεβάνος, Κωνσταντίνος; Αετόπουλος, Ιωάννης; Ιατρού, Ιωάννης (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Η στοματική χειρουργική αφορά χειρουργικά νοσήματα του στόματος. Συγκεκριμένα ασχολείται με τη σημειολογία, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των γναθοπροσωπικών κακώσεων, των τραχηλοπροσωπικών λοιμώξεων, του κρανιοπροσωπικού πόνου, των παθήσεων των ιγμορείων, των παθήσεων της κροταφογναθικής άρθρωσης, των μασητηρίων μυών και των σιαλογόνων αδένων. Αναφέρεται στις αποκαταστατικές τεχνικές σε ελλείμματα γνάθων και φατνιακών αποφύσεων και στις αρχές διασφάλησης της καλής λειτουργίας του στοματογναθικού συστήματος.
Keywords: Mouth; Surgery; Λοιμώξεις σιαλογόνων; Κύστεις γνάθων; Τραχηλοπροσωπικές λοιμώξεις; Κατάγματα γνάθων; Χειρουργική στόματος; Επιστήμες υγείας -- Ιατρική -- Χειρουργικές ειδικότητες -- Γενική χειρουργική; Επιστήμες υγείας -- Οδοντιατρική