Μαιευτικά προβλήματα και λύσεις - Ιατράκης, Γεώργιος; Βενετίκου, Μαρία (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Στο βιβλίο θα περιγράφονται οι διάφορες φυσιολογικές μεταβολές και παθολογικές καταστάσεις κατά την κύηση και τον τοκετό. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη λογική του προγεννητικού ελέγχου. Δηλαδή θα αναλύεται γιατί να γίνεται ο συγκεκριμένος προγεννητικός έλεγχος, πότε να γίνεται, (ενδεχομένως) κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται και πότε πρέπει να σταματά. Θα παρουσιάζονται συγκριτικά στοιχεία από διάφορες τακτικές και θα αναλύονται τα υπέρ και τα κατά της κάθε τακτικής. Επίσης, θα γίνεται αναφορά σε συχνές μαιευτικές καταστάσεις (όπως δίδυμη κύηση) με ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες τεχνικές διάγνωσης και αντιμετώπισης. Έμφαση θα δίνεται στις καταστάσεις και θεραπευτικές πρακτικές που σχετίζονται με εμφάνιση συχνών παθολογικών καταστάσεων στη διάρκεια της κύησης και του τοκετού (όπως προεκλαμψίας-εκλαμψίας, προδρομικού πλακούντα, πρόωρης αποκόλλησης του πλακούντα, μαιευτικής αιμορραγίας κ.λπ.) αλλά και ειδικών προβλημάτων στη διάρκεια της κύησης (όπως σακχαρώδη διαβήτη, θρομβοεμβολικών επεισοδίων, αλλοανοσοποίησης κ.λπ.).
Keywords: Pregnancy -- Complications; Childbirth; Τοκετός; Κύηση; Επιστήμες υγείας -- Ιατρική -- Χειρουργικές ειδικότητες -- Γενική χειρουργική; Επιστήμες υγείας -- Ιατρική -- Δημόσια υγεία -- Προληπτική ιατρική; Επιστήμες υγείας -- Ιατρική -- Δημόσια υγεία -- Επιδημιολογία; Επιστήμες υγείας -- Ιατρική -- Παθολογία; Επιστήμες υγείας -- Ιατρική -- Εσωτερική ιατρική; Επιστήμες υγείας -- Φαρμακολογία; Επιστήμες υγείας -- Ιατρική -- Κλινική ιατρική