Γυναικολογικά προβλήματα και λύσεις - Ιατράκης, Γεώργιος; Βενετίκου, Μαρία (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Στο βιβλίο θα περιγράφονται οι διάφορες οδηγίες που πρέπει να ακολουθούνται κατά τον προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη λογική του προληπτικού ελέγχου. Δηλαδή θα αναλύεται γιατί να γίνεται ο συγκεκριμένος προληπτικός έλεγχος, πότε να γίνεται η έναρξη του, κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται και πότε πρέπει να σταματά. Θα παρουσιάζονται συγκριτικά στοιχεία από διάφορες τακτικές και θα αναλύονται τα υπέρ και τα κατά της κάθε τακτικής. Επίσης, θα γίνεται αναφορά σε συχνές γυναικολογικές καταστάσεις με ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες τεχνικές διάγνωσης και αντιμετώπισης όπως και στις θεραπευτικές πρακτικές. Έμφαση θα δίνεται στις καταστάσεις και θεραπευτικές πρακτικές που σχετίζονται με απώτερη εμφάνιση καρκίνων του γυναικείου γεννητικού συστήματος και του μαστού. Τέλος, θα γίνει περιγραφή των συχνότερων καρκίνων του γυναικείου γεννητικού συστήματος και του μαστού με ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες τεχνικές διάγνωσης, αντιμετώπισης και μετέπειτα παρακολούθησης.
Keywords: Gynecology; Generative organs, Female -- Diseases; Γυναικολογικοί καρκίνοι; Καλοήθεις γυναικολογικές καταστάσεις; Προληπτικός έλεγχος; Επιστήμες υγείας -- Ιατρική -- Χειρουργικές ειδικότητες -- Γενική χειρουργική; Επιστήμες υγείας -- Ιατρική -- Δημόσια υγεία -- Επιδημιολογία; Επιστήμες υγείας -- Ιατρική -- Παθολογία; Επιστήμες υγείας -- Ιατρική -- Εσωτερική ιατρική; Επιστήμες υγείας -- Ιατρική -- Κλινική ιατρική; Επιστήμες υγείας -- Φαρμακολογία; Επιστήμες υγείας -- Ιατρική -- Δημόσια υγεία -- Προληπτική ιατρική