Αναδιοργάνωση και μάνατζμεντ αλλαγών στις επιχειρήσεις - Γεωργόπουλος, Αντώνιος; Πολυχρονίου, Παναγιώτης (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το προτεινόμενο βιβλίο απευθύνεται στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, στους ερευνητές, στους διδάσκοντες και σε όλους τους ειδικούς της διοίκησης, της οργάνωσης και της αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων, δίνοντας έμφαση στην αναδιάρθρωση και το μετασχηματισμό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ο οποίος είναι απόρροια στρατηγικών εσωτερικών ή εξωτερικών αλλαγών του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Η όλη ανάλυση πραγματοποιείται έχοντας ως υπόβαθρο τη σκέψη ότι οι διαρκείς αλλαγές είναι σχεδόν η μόνη σταθερά στο σημερινό δυναμικό οικονομικο-κοινωνικό περιβάλλον. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να προσφέρει όσο το δυνατόν μια σφαιρική προσέγγιση των παραγόντων των επιχειρηματικών αλλαγών, επικεντρώνοντας ταυτόχρονα στην ενδολεχή ανάλυση των σημαντικότερων εξ΄αυτών. Ειδικότερο, το βιβλίο προσεγίζει εννοιολογικά και αναπτύσσει μεθοδικά όρους και φαινόμενα αλλαγών που αφορούν:- στον κύκλο ζωής των επιχειρήσεων- στη διεθνοποίηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων- στην επιβιώση των επιχειρήσεων- στην επιχειρηματική αποτυχία- στις συγχωνεύσεις & εξαγορές- στις ιδιωτικοποιήσεις- στη διαχείριση κρίσεων- στη διαχείριση εσωτερικών συγκρούσεων
Keywords: Business planning; Strategic planning; Μετασχηματσμός επιχειρήσεων; Επίδοση επιχειρήσεων; Συγχωνεύσεις και εξαγορές; Διαχείριση κρίσεων; Επιβίωση επιχειρήσεων; Διεθνείς επιχειρήσεις; Στρατηγική εταιρειών; Οικονομικές επιστήμες -- Οικονομική ανάπτυξη, τεχνολογική αλλαγή και ανάπτυξη -- Τεχνολογική αλλαγή, έρευνα και ανάπτυξη, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας; Οικονομικές επιστήμες -- Διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά των επιχειρήσεων, μάρκετινγκ, λογιστική -- Οικονομικά του προσωπικού; Οικονομικές επιστήμες -- Διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά των επιχειρήσεων, μάρκετινγκ, λογιστική -- Οικονομικά των επιχειρήσεων; Οικονομικές επιστήμες -- Βιομηχανική οργάνωση -- Εταιρικοί στόχοι, οργάνωση και συμπεριφορά; Οικονομικές επιστήμες -- Βιομηχανική οργάνωση -- Διάρθρωση της αγοράς, στρατηγική εταιρειών και επίδοση της αγοράς; Οικονομικές επιστήμες -- Διεθνής οικονομική -- Παράγοντας διεθνούς/ων κίνησης/εων και διεθνείς επιχειρήσεις; Οικονομικές επιστήμες -- Βιομηχανική οργάνωση; Οικονομικές επιστήμες -- Διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά των επιχειρήσεων, μάρκετινγκ, λογιστική -- Διοίκηση επιχειρήσεων