Εισαγωγή στις βασικές αρχές της θεωρίας και της τεχνολογίας της καύσης - Κούτμος, Παναγιώτης; Δόγκας, Ελευθέριος; Πατεράκης, Γεώργιος; Σούφλας, Κωνσταντίνος; Ρακόπουλος, Κωνσταντίνος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το βιβλίο "Εισαγωγή στις βασικές αρχές της θεωρίας και της τεχνολογίας της καύσης" θα απευθύνεται στους φοιτητές του Τομέα Ενέργειας του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να γνωρίσει τις βασικές διεργασίες μηχανικής ρευστών, μεταφοράς μάζας και θερμότητας, χημικής κινητικής θερμοδυναμικής, τύρβης και καύσης. Η χρησιμότητα της επιστήμης της καύσης για την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα εφαρμογών όπως παραγωγή θερμικής και προωστικής ισχύος, πρόληψη πυρκαγιών, πυρασφάλεια, αποτέφρωση τοξικών αποβλήτων, εναλλακτικών καυσίμων και έλεγχο ρυπογόνων εκπομπών. Ως εκ τούτου είναι εμφανές ότι ο σωστός σχεδιασμός ενός συστήματος καύσης είναι ένα από τα πλέον κρίσιμα τμήματα της συνολικής σχεδιαστικής διαδικασίας για ένα ενεργειακό σύστημα. Μέσω της συνεχούς εξέλιξης και συμπλήρωσης του σύμφωνα με τις τεχνολογικές προόδους το σύγγραμμα θα μπορέσει να αποτελέσει κατάλληλη αναφορά και για μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών.
Keywords: Combustion; Χημικές αντιδράσεις; Θάλαμοι καύσης; Φλόγα; Καύσιμα; Ρύποι; Καύση; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Χημική τεχνολογία και μηχανική -- Τεχνολογία καύσης