Έργα τέχνης από τη συλλογή της Βουλής των Ελλήνων - Αμπατζή, Ευριδίκη.; Κουτσογιάννης, Θοδωρής.; Χρήστου, Χρύσανθος, 1922-; Κατσανάκη, Μαρία.; Καραπάνου, Άννα. (Αθήνα : Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, 2010)
Στο λεύκωμα παρουσιάζονται τα έργα τέχνης της συλλογής της Βουλής των Ελλήνων, πλαισιωμένα από σύντομα βιογραφικά των καλλιτεχνών. Στη συλλογή, η οποία άρχισε να εμπλουτίζεται συστηματικά από το 1995, περιλαμβάνονται έργα Ελλήνων, αλλά και ξένων καλλιτεχνών, που αφορούν κυρίως θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος. -- Κριτήριο για τις επιλογές των έργων αποτέλεσαν η καλή ποιότητα και η εκπροσώπηση των σημαντικών Ελλήνων δημιουργών στη συλλογή, από τον 19ο αιώνα (Βρυζάκης, Βολανάκης, Αλταμούρας, Γύζης, Λύτρας, Ιακωβίδης, Πανταζής, κ.ά.) έως τη γενιά του '30 (Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, Βασιλείου, Τσαρούχης, Γιολδάσης, Εγγονόπουλος, Χατζηκυριάκος-Γκίκας) και τους σύγχρονους καλλιτέχνες (Καπράλος, Κοντόπουλος, Σπυρόπουλος, Τσίγκος, Καλιγιάννης, Πρέκας, Μυταράς, Ρόρρης, Αργυράκης, κ.ά.).
Περιέχει βιβλιογραφικές αναφορές (σ. 478-481) και ευρετήριο.
Keywords: Ελλάδα. -- Βουλή.; Ζωγραφική, Ελληνική -- 20ός αι; Ζωγραφική -- Ελλάδα -- 18ος-19ος αιώνας.; Ζωγραφική -- Ιδιωτικές συλλογές -- Ελλάδα -- Εκθέσεις.; Τέχνη, Ελληνική -- 19ος-20ος αι; Τέχνη, Ελληνική -- 20ός αι; Συλλέκτες και συλλογές.; Art, Greek -- 20th century; Art, Greek -- 19th century; Collectors and collecting; Painting, Greek -- 19th century; Painting, Greek -- 20th century; Painting -- Private collections -- Greece -- Exhibitions