Προς Ανατολάς - Τουρκοβασίλη - Γαλανού, Ρεβέκα. (Αθήνα : Ιωλκός, 1999)
Ταξιδεύοντας «Προς Ανατολάς» η συγγραφέας αφηγείται με παρατηρητικότητα και φαντασία τις εντυπώσεις της. Ξεφεύγει από τις κοινότυπες λεπτομέρειες και προλαβαίνει τον αναγνώστη στις αναζητήσεις και τα ερωτήματά του, καταγράφοντας στο βιβλίο αυτό με λόγο μεστό τις εμπειρίες της. Εμπειρίες, βιωμένες στις κοινωνικοοικονομικές, πολιτικές και πολιτισμικές διαστάσεις τους. Από τη θρυλική Βασιλεύουσα και τη μαρτυρική Κύπρο ώς την Κούβα και τη μακρινή Αυστραλία, από την πνευματική Ινδία και την Κεϋλάνη ώς την Κίνα και την Ιαπωνία, από τη Σκοτία και τη Φινλανδία ώς το Ισραήλ και τη Λιβύη. Ένα ατέλειωτο ταξίδι με πινελιές αδρές και ζωντανές, γεμάτο μνήμες.
Keywords: Ταξίδια και περιηγήσεις.; Voyages and travels; Ανατολή -- Περιγραφή και ταξίδια.; Orient -- Description and travel